Revista d’Estudis Fallers - ADEF
Revista d’Estudis Fallers. Treball col·lectiu i plural que aspira a continuar obrint nous camins a l’estudi, a la investigació i a la reflexió.
revista, estudis fallers, adef, falles, valència
15319
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15319,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Revista d’Estudis Fallers

Quaderns d’Investigació Social de la Festa

Per dur a terme els objectius de promoció i difusió de la investigació al voltant de la festa de les Falles, l’Associació d’Estudis Fallers edita la Revista d’Estudis Fallers. Quaderns d’Investigació Social de la Festa, que publica treballs originals relacionats amb les Falles i altres festes valencianes o del foc, elaborats des de qualsevol perspectiva de les ciències socials o humanes.

 

Des del primer número, publicat el 1994, la Revista d’Estudis Fallers va consolidant-se i ampliant les seccions, els continguts i els col·laboradors, fins a conformar actualment una de les aproximacions més completes als diferents aspectes de la festa fallera. Així, les seues planes han acollit articles ben diversos sobre el paper de la dona en la festa, la literatura fallera, les Falles de comarques, els mitjans de comunicació i la festa, l’estètica, el treball sociable, les Falles a l’estranger, la visió de la Falles des de l’estranger, les Fogueres de Sant Joan, o les relacions entre les Falles i altres festes del foc o d’arrel carnavalesca, entre d’altres.

 
Actualment, la Revista d’Estudis Fallers s’estructura en tres grans blocs: la secció “Reflexions”, que dóna cabuda a articles d’opinió; la secció “Materials d’Estudi”, que inclou treballs d’extensió mitjana dedicats primordialment a estudis de textos inèdits o poc coneguts d’uns altres autors, a exposicions d’estat de qüestió o a avançament sintètic de nous resultats d’investigació, i la secció “Estudis”, que recull treballs d’investigació originals, d’una extensió major, acompanyats de les fonts bibliogràfiques i documentals corresponents. Finalment, l’apartat “Ressenyes” conté informació i crítica bibliogràfica relativa a publicacions recents relacionades amb els temes específics de la revista.

 

En suma, la Revista d’Estudis Fallers es planteja com un treball col·lectiu i plural que aspira, en un context marcat per la creixent preocupació per la festa, a continuar obrint nous camins a l’estudi, a la investigació i a la reflexió.