Converses 2008
En l’edició del 2008 de les converses, sota el títol de L’economia de la festa, s’abordà un dels temes més capitals de les Falles en l’actualitat, la seua dimensió econòmica.
Converses, 2008
15756
post-template-default,single,single-post,postid-15756,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Converses 2008

"L'economia de la festa"
converses 2008

16 des. Converses 2008

En l’edició del 2008 de les converses, sota el títol de L’economia de la festa, s’abordà un dels temes més capitals de les Falles en l’actualitat, la seua dimensió econòmica. Esta ha quedat recentment posada de manifest en sengles estudis tant de la Interagrupació de Falles de València, sobre l’impacte econòmic global de la festa, com del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València, sobre la realitat econòmica i laboral dels artistes fallers. Si a estos fets afegim la situació de crisi econòmica que estem passant, amb evidents repercussions en l’economia festiva, és feia urgent abordar esta problemàtica per tal d’esbrinar-ne els detalls i reflexionar sobre possibles propostes d’intervenció o reestructuració. En eixe sentit, és desitjable què les relacions entre el món universitari i professional, i el món de les Falles, cada volta més naturals, més flexibles i fructíferes, contribuïsquen a buscar solucions als problemes actuals de la festa, fent palés allò que ben bé es podria anomenar la reflexió per a la transformació.

En la primera sessió, “La voluntat per a la falla: les comissions, a la recerca de recursos”, el debat va tractar l’economia de les comissions falleres a partir de l’estudi elaborat per la Interagrupació de Falles de València sobre els impactes econòmics de la festa en diversos sectors, que aporta una valuosa informació sobre l’estructura interna de les comissions. Hi participaren Francisco Ahedo (director comercial de Heineken a València), Daniel Buj (president de la Interagrupació de Falles de València), Ramon Llopis (professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València) i Julià Pastor (vicepresident econòmic de la Falla Na Jordana), moderats per Carles Andreu Fernández (diplomat en ciències empresarials i membre de l’Associació d’Estudis Fallers).

La segona taula, titulada “En la corda fluixa: l’artista i l’economia del taller” centrà l’atenció en els artistes fallers, prenent com a referència l’estudi de la Unitat d’Economia de la Cultura del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València sobre la realitat econòmica i laboral dels artistes i treballadors de la Ciutat de l’Artista Faller, incidint en els recursos, la formació i la projecció de futur. Els ponents van ser Raül Abeledo (professor del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València), Josep Devís (president d’Artistes Fallers. Societat Cooperativa Valenciana), Víctor García (cap de l’Àrea d’Artesania de la Conselleria d’Indústria) i Manuel Martín Huguet (responsable del Taller de Manolo Martín), moderats per Ángeles Hernández (periodista i conductora del programa Ser falleros de Radio Valencia).

https://www.exelapharma.com/zithromax-500mg/

Una selecció de les intervencions de l’edició del 2008 de les converses Les Falles, a la Nau es van publicar en el número 14 de la Revista d’Estudis Fallers, en un dossier que es pot llegir ací