Falles de Cel·luloide
Els anys 2010 i 2011, tingueren lloc dos edicions de Falles de Cel·luloide, un cicle de projeccions de filmacions i pel·lícules de tema faller.
Falles de Cel·luloide
16184
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16184,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Falles de Cel·luloide

Falles de Cel·luloide

Els anys 2010 i 2011, tingueren lloc dos edicions de Falles de Cel·luloide, un cicle de projeccions de filmacions i pel·lícules de tema faller que tenien l’objectiu de difondre el patrimoni cinematogràfic que genera la festa de les Falles i sensibilitzar la societat sobra la necessitat de conservar-lo adequadament. Falles de Cel·luloide va ser una activitat organitzada per l’Associació d’Estudis Fallers, el Centre de Documentació de la Festa de les Falles, la Junta Central Fallera, el Museu Valencià d’Etnologia i l’Institut Valencià de Cinematografia Ricardo Muñoz Suay (IVAC).

 

https://www.mintdentalcentre.com/ativan-uk-lorazepam/

El material seleccionat va permetre repassar la història de les Falles al llarg del segle xx, combinant la projecció de documentals i documentals ficcionats dels anys vint, noticiaris breus del NO-DO de la dècada dels quaranta, pel·lícules de promoció de les Falles (dels anys seixanta, setanta i huitanta) i gravacions familiars (dels anys seixanta als huitanta). Es tracta d’un material fílmic d’interés, perquè enriquix la documentació gràfica més coneguda i difosa sobre estos anys, consistent bàsicament en fotografies i imatges estàtiques.

 

Gràcies a les filmacions recuperades, es va poder veure la transformació que han experimentat les activitats ¡ relacionades amb la festa i els actes que en formen part: els antics mètodes de plantar falles, l’evolució de la indumentària, les tècniques en la construcció de ninots, la temàtica tractada pels cadafals, el transport de peces de les falles, els antics obradors dels artistes, l’evolució de l’Ofrena o les disparades pirotècniques, entre d’altres.