Converses 2011
En gener de 2011, el ple de l’Ajuntament de València aprovava per unanimitat començar el procediment per a presentar la candidatura de la festa de les Falles a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
Converses,2011, adef
15723
post-template-default,single,single-post,postid-15723,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Converses 2011

"Les falles un patrimoni col·lectiu"
Converses 2011

12 des. Converses 2011

En gener de 2011, el ple de l’Ajuntament de València aprovava per unanimitat començar el procediment per a presentar la candidatura de la festa de les Falles a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Sens dubte, este és un procés complex que requerix un treball conscienciat i consensuat entre diversos agents socials, i amb una important implicació de fallers i ciutadans. Ràpidament, es va generalitzar entre el món faller una gran eufòria davant la possibilitat que les festes foren declarades patrimoni immaterial de la humanitat. Però, alhora, són molts els dubtes que sorgixen respecte a eixe possible reconeixement futur. Què comporta realment? Quins són els avantatges d’aconseguir-lo? I els desavantatges? Quins són realment els aspectes de la festa que cal protegir? Quines són les etapes que ha d’anar superant la candidatura per a arribar a la UNESCO? Comporta això algun compromís de futur per a la festa?

A totes estes preguntes, i a moltes més, va tractar de donar resposta esta nova edició de Les Falles, a la Nau, que combinà una vessant tècnica i una important dosi didàctica per al gran públic. Persones relacionades amb la gestió del patrimoni cultural i amb la festa de les Falles debatran el model cultural de les Falles i proposaren mesures a tindre en compte a l’hora de fer tirar avant la proposta de declaració.

En la primera sessió, sota el títol “La festa com a patrimoni cultural”, s’aplegaren Juli Blasco (director del Museu Valencià de la Festa), Luis Pablo Martínez (tècnic de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià), Joan Seguí (director del Museu Valencià d’Etnologia) i Paco Varea (periodista especialitzat en festes i tradicions), moderats per José Martínez Tormo (gestor cultural).

En la segona sessió, titulada “Les Falles, un fum de patrimonis”, participaren Antoni Colomina Subiela (doctor en belles arts), Josep Vicent Frechina (coordinador de la revista de cultura popular Caramella), Victoria Liceras (presidenta de l’Associació Valenciana d’Indumentaristes) i Frederic Oriola (historiador i músic), moderats per Alejandro Garcia (periodista, director del programa Cadafal, de Ràdio Nou).

http://www.whitby.co.uk/prednisone-5mg/

El número 17 de la Revista d’Estudis Fallers inclou una selecció de les intervencions que tingueren lloc en l’edició del 2011 de les converses Les Falles, a la Nau, en un dossier que es pot llegir ací.