Converses 2012
Les converses Les Falles, a la Nau, organitzades per la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), debatran enguany quin model de Falles és el que els seus protagonistes, els fallers i els diferents sectors directament implicats, volen per a la festa més representativa de la ciutat de València.
Converses 2012
15718
post-template-default,single,single-post,postid-15718,single-format-standard,ajax_leftright,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-5.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Converses 2012

VIII Converses Les Falles, a la Nau
converses2012

13 des. Converses 2012

Les converses Les Falles, a la Nau, organitzades per la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), van debatre quin model de Falles és el que els seus protagonistes, els fallers i els diferents sectors directament implicats, volen per a la festa més representativa de la ciutat de València.

En la seua sèptima edició, les converses Les Falles, a la Nau van aprofitar dos temes de recent actualitat, com són la proposta de trasllat de la festivitat del 19 de març i la pujada de l’IVA al 21%, per a plantejar si és convenient o no introduir canvis i plantejar noves estratègies en una festa que es basa en la tradició i que, a més, ha iniciat el procés perquè la UNESCO la declare patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Eixa concepció de la festa com a patrimoni cultural s’enfronta al model que en planteja la utilització i modificació per atraure turisme, el model d’una festa cultural amb un IVA reduït enfront del model amb l’aplicació de l’IVA de tipus general. Però el debat sobre la festa també afecta l’organització, amb el model d’interagrupacions enfront del de la Junta Central Fallera, la presència o no d’altres municipis, una organització horitzontal liderada per la ciutadania enfront d’una organització vertical liderada per l’administració. I, finalment, el debat sobre el model de festa també està present en el sector professional dels artistes fallers, amb una concepció com a indústria cultural enfront d’una visió més artesanal.

Davant d’esta indefinició del model més adequat per a la festa fallera, els promotors de les converses Les Falles, a la Nau van reunir representants i experts de tots els sectors implicats perquè, a partir de la reflexió i el debat, presentaren les seues propostes i plantejaments de futur.

En la primera de les jornades, dedicada a “El(s) model(s) de festa”, intervingueren José Giménez (president de la Falla Cuba-Literat Azorín), Raimundo Gómez (faller, membre de la Falla Corretgeria-Bany dels Pavesos), José Palacios (vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València) i Francesc Cabañés (gestor cultural, cap d’Investigació Etnològica i Cultura Tradicional del Museu Valencià d’Etnologia). Com a moderador actuà José Martínez Tormo, gestor cultural, faller i membre de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF).

https://www.exelapharma.com/levitra-5mg-10mg-20mg/

“Una indústria plural” va ser el tema que es plantejà en la segona jornada, amb la participació de Rosa Yagüe (professora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València-Estudi General), Antonio Herrero (tècnic de gestió cultural), Enrique Burriel (artista faller) i Anna Ruiz i Giovanni Nardin (artistes plàstics). Antoni Colomina Subiela, doctor en belles arts i membre de l’Associació d’Estudis Fallers (ADEF), va actuar com a moderador.

foto converses 2012 (1)foto converses 2012 (2)

foto: Malalt de Falles

El número 18 de la Revista d’Estudis Fallers inclou una selecció de les intervencions que tingueren lloc en l’edició del 2012 de les converses Les Falles, a la Nau, en un dossier que es pot llegir ací.